Saltar a continguts

Associació El Mussol, per a la protecció del paisatge

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

14/03/2011
El Mussol alerta que la zona del Torrent dels Bosquerons conté restes d'uralita

El Mussol alerta que la zona del Torrent dels Bosquerons conté restes d'uralita.
L'associació El Mussol assegura que ha trobat restes d'uralita, material tòxic utilitzat tradicionalment per a la construcció, a l'entorn de la riera del Torrent dels Bosquerons de la Floresta. Les tasques de neteja que l'associació porta a terme a la zona han fet possible la detecció d'aquests residus. L'associació té previst iniciar aquest dilluns les actuacions conjuntes entre un tècnic del Mussol i el consistori per tal d'avaluar i netejar la riera.

La toxicitat de la uralita radica en la concentració de pols d'amiant que integra. És per aquest motiu que l'associació El Mussol demanarà a l'Ajuntament col·laboració per netejar amb la màxima celeritat la zona de la riera.

Ho explica el president de l'associació El Mussol, Xavier Grau.

XAVIER GRAU
Hem detectat un abocament d'asbest. Aquest dilluns engeguem les accions de retirada dels residus.
Escolta-ho

Les tasques de recuperació dels espais naturals locals engegats per l'agrupació han facilitat la detecció de les restes tòxiques a la riera. A aquestes actuacions se sumen iniciatives com la 7a edició del Dia de l'Arbre, que ha tingut lloc aquest diumenge a la Floresta. La trobada anual té com a objectiu conscienciar la població de la necessitat de recuperar els espais naturals locals. Una recollida de residus i una plantació d'arbustos han estat algunes de les activitats de la jornada.

Grau ha destacat la importància de la implicació social en la conservació del medi natural.

XAVIER GRAU
Els mateixos veïns de la Floresta se sorprenien de la gran quantitat de residus de la riera.





A més de les restes d'uralita, El Mussol afirma haver trobat a la riera un centenar de guies telefòniques lligades amb cintes de plàstic.
NÚRIA ALCALÁ
NOTICIA DIFOSA EL 13/MAR/11