Saltar a continguts

Associació El Mussol, per a la protecció del paisatge

Navegació

Menú principal

Fotogaleries

Cercador

fira intercanvi de plantes -  tardor 2014

fotografies de varies edicions de la fira d'intercanvi de plantes de la Floresta

parada festa tardor 2013_1

El Mussol participà a la La Festa de la Tardor de 2013 de Sant Cugat del Vallès que tingué lloc el dia 24 de novembre als voltants del monestir.

En aquesta ocasió, El Mussol va organitzar un taller amb un objectiu clar, la millora de la diversitat d'insectes i ocells als nostres jardins i horts. El taller estava especialment adreçat als nens però l'activitat també pretenia donar indicacions i consells als adults que visitessin l'estand
Per atreure aquests insectes beneficiosos al nostre jardí, vam proposar que els nens construïssin dos tipus de refugis, el farcellet de canyes, ideal per als himenòpters, i els testos plens de palla, que agraden molt a les vespes del paper. Per als ocells, vam idear uns collarets de cacauets, que es poden penjar als arbres i que atrauran a diversos tipus d'ocells.

Va ser tot un èxit de participació i de ben segur que ara a Sant Cugat i rodalies hi hauran molt jardins amb més tipus d'ocells i insectes beneficiosos.

Foto de la Galeria
Foto de la Galeria

II Dia de l?Arbre a La Floresta


El passat dissabte 27 de novembre de 2004, va tenir lloc a La Floresta, la celebració del II Dia de l'Arbre, organitzat per l'Associació El Mussol per a la Protecció del Paisatge, i que va comptar amb la col·laboració de l'Agrupament Escolta La Floresta, els Timbalers de Sant Cugat, el Consorci del Parc de Collserola, així com l'Ajuntament de Sant Cugat.

L'acte, que va ajuntar més d'un centenar de persones, va començar amb un cercavila amenitzat pels timbalers des de la Plaça Pere Planas fins al carrer de la Font del Fumet, on va ser commemorada aquesta diada. L'acte va ser presentat per en Daniel Gambús, president d'El Mussol, el Sr Eduard Pomar, tinent d'alcalde i regidor de medi ambient de Sant Cugat, i el Sr Josep Oriol Soler, tècnic del Consorci del Parc de Collserola, qui va explicar el mètode de medició i classificació dels arbres. També es va comptar amb la presència d'altres regidors municipals tant de l?Ajuntament de Sant Cugat com de l'EMD de Valldoreix.
Després dels parlaments, els nens i nenes van ser agrupats per tal de medir els arbres d'aquell indret i per aprendre a omplir les fitxes d'identificació. Tot seguit ells mateixos van procedir a la plantació d'arbustos autòctons en aquella zona, amb l'ajut dels tècnics de Parcs i Jardins.

L'objectiu d?aquest segon Dia de l'Arbre ha estat sensibilitzar a grans i petits sobre el valor de l'arbre en el paisatge, i concretament en el districte de La Floresta, contínuament amenaçat per les noves construccions de cases unifamiliars. En aquest sentit, el Mussol va instar a l'Ajuntament a fer complir les normatives municipals als propietaris i constructors, per tal que els nous habitatges tinguin en compte la protecció de l'arbrat tant com sigui possible, i que en qualsevol cas es facin les replantacions pertinents. També es va demanar a l'Ajuntament, que salvaguardi aquells espais del districte on hi ha arbres d?especial interès, amb la finalitat que aquests no es malmetin. Concretament es va fer menció del grup d'alzines i roures centenaris situats en terreny particular, al mateix lloc on es va celebrar l'acte.

Cal destacar la feina feta per l'Ajuntament en l'acondicionament de l'espai públic del carrer Font del Fumet on hi ha dues alzines centenàries, protegint-les del pas de vehicles amb una obra molt encertada. El Consorci del Parc de Collserola va procedir al marcatge d'aquests dos arbres amb unes plaques per tal que siguin reconeguts com a arbres singulars.
La Floresta, 27 de novembre de 2004

23 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >