Saltar a continguts

Associació El Mussol, per a la protecció del paisatge

Navegació

Menú principal

Història

Imatge de complement
Imatge de complement

L'Associació El Mussol, per a la protecció del paisatge, va néixer com a col.lectiu i les seves principals tasques foren:

1er. L'any 2000 va donar resposta junt amb molts veïns de La Floresta davant d'un Pla especial urbanístic anomenat Heretat Miralles. L'ajuntament va presentar un projecte de 28 cases aparionades a construir en el pujol anomenat El Pujolar de La Floresta. El consistori va voler fer una interpretació d'edificació màxima del Pla General Metropolità (PGM). El col·lectiu entenia que en aquest cas s'havia de fer una interpretació d'edificació mínima del PGM (només 24 cases unifamiliars aïllades i respectar la interconnexió d'un corredor biològic, doncs si no, una bossa de bosc quedava incomunicada) degut al valor paisatgístic i ecològic d'El Pujolar. Malauradament ni les al·legacions del recurs, ni el diàleg amb l'ajuntament varen prosperar. Finalment el Consell executiu de la Generalitat va aprovar el Pla especial tal com l'Ajuntament l'havia redactat.

2n. Participació a les comissions de veïns dels tallers per a redactar un esborrany de Pla director de La Floresta.

Varen col·laborar molts veïns i l'associació de veïns de La Floresta. Es varen establir dues comissions, una redactà els capítols d'urbanisme i l'altre redactà els relacionats amb medi ambient.

El resultat d'ambdues accions, pel que fa al col·lectiu d'El Mussol fou que un grup de persones amb dinàmica de treball i compromís amb la protecció del medi ambient a tot el municipi de Sant Cugat, però en especial al districte de La Floresta, constituí l'associació El Mussol, per a la protecció del paisatge, l'any 2002.